آزمایشگاه پژوهشی گروهی دینامیک سیالات چند فازی کاربردی

به وبسایت آزمایشگاه پژوهشی دینامیک سیالات چند فازی کاربردی خوش آمدید. آزمایشگاه پژوهشی «دینامیک سیالات چند فازی کاربردی» با هدف انجام تحقیقات کاربردی در زمینه دینامیک سیالات تک فازی و چند فازی راه اندازی شده است. طیف وسیعی از مسائل کاربردی در علوم مهندسی با دینامیک سیالات سرو کار دارند مشاهده بیشتر

به وبسایت آزمایشگاه پژوهشی دینامیک سیالات چند فازی کاربردی خوش آمدید. آزمایشگاه پژوهشی «دینامیک سیالات چند فازی کاربردی» با هدف انجام تحقیقات کاربردی در زمینه دینامیک سیالات تک فازی و چند فازی راه اندازی شده است. طیف وسیعی از مسائل کاربردی در علوم مهندسی با دینامیک سیالات سرو کار دارند و پیچیدگی های دینامیک سیال با اضافه شدن فازهای جدید افزایش می یابد. مسائلی همچون جریان ذرات معلق در سیال، نانوسیال ها، جریان نفت و گاز در مخازن هیدروکربوری، پمپ ها و توربوماشین ها، انتشار آلایندگی ها در هوا و آب، جوشش و تقطیر و بسیاری مسائل دیگر از جمله مواردی هستند که با حوزه دینامیک سیالات چندفازی سروکار دارند. انجام مطالعات تجربی، تحلیلی و عددی در این حوزه ها از جمله فعالیتهای این آزمایشگاه می باشد.

دکتر مجید سیاوشی، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

پروژه‌های پژوهشی آزمایشگاه

استفاده از اطلاعات خطوط جریان برای تخمین موقعیت بهینه برای حفر چاه در مخازن نفتی

یکی از موضوعات کلیدی که در مدیریت مخازن مطرح می شود، مکان یابی بهینه یک یا چند چاه در یک بازه زمانی مشخص به منظور حداکثر کردن میزان تولید و سود حاصل از برداشت با در نظر گرفتن محدودیت های فیزیکی و اقتصادی است. مدل سازی و شبیه سازی مخزن از گام های مهم مکان یابی محسوب می شوند. هر اندازه مدل مخزن به مدل واقعی نزدیک تر باشد، مکان یابی بهینه چاه های مخزن، دقت بالاتری خواهد داشت. در اکثر روش های پیشنهادی، مدل سازی مخزن در محورهای مختصات دکارتی، به مدل پیچیده تری منجر می شود.

مدلسازی جریان دوفازی نانوسیال به همراه محیطهای متخلخل فلزی و بررسی کاربردهای آن در مبدلهای حرارتی

یکی از راهکارهای افزایش انتقال حرارت در صنایع افزودن ذراتی ریز با قابلیت هدایت بالا به سیال پایه است؛ این مهم تا قبل از سال ۱۹۹۵ با افزودن ذراتی در ابعاد میلی متر و میکرومتر محقق می شد ولی مشکلاتی چون عدم پایداری و ته نشینی سریع ذرات استفاده از میکروسیالها را محدود می کرد. با ظهور انقلاب نانو، نانوذرات در ابعاد نانومتر تولید و درون سیال پایه پراکنده شدند و مشکلاتی از قبیل ته نشینی و عدم پایداری کمتر شد و انتقال حرارت به طرز چشمگیری افزایش یافت.

تخمین خواص حرارتی کربن گرانول با استفاده از روش های معکوس حرارتی

امروزه به دلیل منابع آبی محدود و حجم بالای پساب ها، از روش های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مختلفی جهت تصفیه آب و فاضلاب استفاده می شود که هر یک دارای مزیت ها و معایب خاص خود هستند. از آنجایی که تمام مواد آلی موجود در آب یا پساب تصفیه شده دارای ساختار کربنی می باشند، کربن اکتیو پرکاربردترین ماده است که به صورت وسیعی جهت تصفیه این منابع در فاز مایع و گازی استفاده می شود.

اعضای آزمایشگاه 

دکتر غلامرضا شهریاری

عضو آزمایشگاه پژوهشی گروهی دینامیک سیالات چند فازی کاربردی

دکتر مجید سیاوشی

مدیر آزمایشگاه پژوهشی گروهی دینامیک سیالات چند فازی کاربردی

دکتر شهرام درخشان

عضو آزمایشگاه پژوهشی گروهی دینامیک سیالات چند فازی کاربردی

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه

دیتالاگر ترموکوپل

دیتالاگر ترموکوپل TC-08 برای اندازه گیری طیف وسیعی از دما با استفاده از هر ترموکوپلی که دارای اتصال ترموکوپل مینیاتوری است طراحی شده است.

ترموکوپل نوع  K

ترموکوپل نوع k یکی از رایج ترین و پرکاربردترین ترموکوپل، جهت اندازه گیری دما در کاربردهای متفاوت است. این نوع ترموکوپل به دلیل داشتن نیکل مقاومت مناسبی در برابر خوردگی داشته و برای مصارف گوناگون قابل استفاده است.

ارتباط با آزمایشگاه دینامیک سیالات چندفازی کاربردی

تلفن: 77240540 (9821+) داخلی: 2910
msiavashi@iust.ac.ir
تهران، انتهای اتوبان رسالت (شرق)، نارمک، خیابان شهید حیدرخانی، خیابان شهید ملک لو، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، روبروی کارگاه تاسیسات حرارتی، آزمایشگاه دینامیک سیالات چندفازی کاربردی
فهرست