آزمایشگاه پژوهشی کامپوزیت

به وبسایت آزمایشگاه پژوهشی کامپوزیت خوش آمدید. آزمایشگاه پژوهشی کامپوزیت با حدود دو دهه و نیم فعالیت آزمایشگاهی و پژوهشی یکی از معتبرترین آزمایشگاه های موجود در زمینه آزمایش مواد مهندسی، بویژه قطعات کامپوزیتی است.مشاهده بیشتر

آزمایشگاه تحقیقاتی کامپوزیت با حدود دو و نیم دهه فعالیت آزمایشگاهی و پژوهشی یکی از معتبرترین آزمایشگاه‌های موجود در زمینه آزمایش مواد مهندسی، بویژه مواد و قطعات کامپوزیتی است. با توجه به ارتباط با صنایع کامپوزیت، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و پژوهشکده‌های تحقیقاتی، این آزمایشگاه از مراکز معتبر توسعه علوم و فناوری کامپوزیت در کشور می‌باشد. در این آزمایشگاه دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و همکاران پسا دکتری مشغول به مطالعه و پژوهش در زمینه مواد و سازه‌های کامپوزیتی و نانوکامپوزیتی می‌باشند. این آزمایشگاه سالانه تعداد قابل توجهی از مقالات را در زمینه‌های مختلف کامپوزیت‌ها و نانوکامپوزیت‌ها در مجلات معتبر خارجی، داخلی و کنفرانس‌های معتبر داخلی و بین‌المللی ارائه می‌نماید.

دکتر محمود مهرداد شکریه، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

پروژه های پژوهشی آزمایشگاه

بررسی تاثیر نانولوله های کربنی بر رفتار خزش کامپوزیت های پایه پلیمری

ویژگی‌های عالی نانولوله‌های کربنی باعث شده است که گروه‌های بسیاری بر روی خواص کامپوزیت‌های آن کار کنند. توزیع یکنواخت نانولوله‌ها در زمینه کامپوزیت‌ و بهبود چسبندگی نانو لوله با زمینه در فرآوری این نانوکامپوزیت‌ها از موضوع‌های بسیار مهم است.

مقاوم سازی لوله های خورده شده فلزی با کامپوزیت پایه پلیمری

یکی از راهکارهای نوین تقویت و بهسازی خطوط لوله فولادی استفاده از کامپوزیت های پلیمری تقویت شده با الیاف FRP  می باشد. با گذشت زمان، خطوط لوله فولادی همواره در معرض آسیب دیدگی هایی همچون خوردگی قرار می گیرند.

اعضای آزمایشگاه

دکتر محمود مهرداد شکریه

مدیر آزمایشگاه پژوهشی کامپوزیت

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه

آزمایش کشش

یکی از آزمون‌های مخرب است که نمونه تحت نیروی کششی تک بعدی تا نقطه شکست قرار می‌گیرد و این درحالیست که ازدیاد طول نیز به‌صورت همزمان با نیروی اعمالی (بار اعمالی) ثبت می‌شود.

آزمایش کشش با اکستنسومتر

اندازه‌گیری دقیق تغییرات ابعاد نمونه آزمایش (و در نتیجه کرنش) معمولاً از طریق اتصال یک وسیله اندازه‌گیری دقیق روی خود نمونه صورت می‌گیرد. وسایل اندازه‌گیری کرنش طولی، ازدیاد طول سنج (یا اکستنسیومتر) و وسایل اندازه‌گیری کرنش در آزمایش پیچش، پیچش سنج (یا تورشن متر) نام دارند. یکی از متداول‌ترین اکستنسیومترها، نوع لیندلی است.

آزمایش کمانش

زمانی که سازه تحت فشار قرار گیرد، احتمال وقوع کمانش وجود دارد. کمانش به صورت تغییر شکل جانبی ناگهانی در یک عضو سازه‌ای تعریف می‌شود. این پدیده ممکن است تحت تنش فشاری که بر سازه وارد شده و اندازه آن کمتر از تنش تسلیم ماده تشکیل دهنده سازه است، اتفاق بیفتد.

ارتباط با آزمایشگاه پژوهشی کامپوزیت

تلفن: 77240540 (9821+) داخلی: 2914
 shokrieh@iust.ac.ir
تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، آزمایشگاه پژوهشی کامپوزیت
فهرست