دکتر محمد صدیقی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم وصنعت ایران موفق به ثبت اختراع بین المللی در ایالات متحده آمریکا شد.
عنوان این اختراع « دستگاه و روش تولید سیم‌ با ساختار فوق‌ریز (ultra-fine wire fabricating apparatus and method)» می باشد. این دستاورد مهم که نتیجه فعالیت‌های پژوهشی مستمر چند ساله دانشگاه علم و صعنت و دانشگاه گراتس اتریش، و همچنین پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ایران (INSF) بوده است، در تاریخ 7 سپتامبر 2017 به ثبت رسیده است. روابط عمومی دانشگاه علم وصنعت ایران کسب این موفقیت ارزشمند را به آقای دکتر صدیقی و دانشجوی دکتری ایشان آقای مجتبی پوربشیری تبریک گفته و برایشان آرزوی توفیقات روزافزون می‌نماید.
شرح اختراع:
اصلاح ریزساختار مواد به عنوان یک روش متداول جهت افزایش خواص مکانیکی آن‌ها شناخته می‌شود. در طی دهه‌های اخیر، روش‌های اعمال تغییر شکل شدید (SPD)‌ به منظور تولید مواد با ساختار بسیار ریز یا نانو ساختار مورد توجه محققین قرار گرفته‌اند.
با وجود معرفی روش‌های مختلف جهت اعمال تغییر شکل شدید به مواد،‌ استقبال صنعت از این روش‌ها رضایت بخش نبوده است. مهمترین محدودیت‌های روش‌های معرفی شده، غیرپیوسته بودن آن‌ها و تولید نمونه‌هایی با ابعاد کوچک می‌باشد. در همین راستا، در یک اقدام نوآورانه در آزمایشگاه شکل دهی فلزات دانشکده مهندسی مکانیک، ارائه روشی پیوسته به منظور اصلاح ریزساختار مواد با قابلیت تولید صنعتی و در طول‌های نامحدود به عنوان یک هدف مورد توجه قرار گرفته است.
در طی چند سال اخیر چندین پروژه در این آزمایشگاه به صورت مشترک با مرکز تحقیقات مواد و شکل دهی دانشگاه گراتس در کشور اتریش تعریف و انجام شده است. در قالب یکی از این پروژه‌ها روشی جهت اصلاح ریزساختار سیم‌های فلزی به صورت پیوسته و با طول نامحدود شناسایی و مورد بررسی قرارگرفته است. دستاورد حاصل شده محصول این پروژه‌ی مشترک بوده است.

اختراعات بین‌المللی اخیر


فهرست