جريانسنج الكترومغناطيس هوشمند
موضوع اندازهگیری جریان سیالات یکی از موضوعات مهم و اساسی در علم مکانیک است و از لحاظ صنعتی نیز بدیهی است که میزان مصرف سیالات مختلف برای شرکتها و واحدهای صنعتی از اهمیت خاصی برخوردار است. در چندسال اخیر که با کاهش منابع آب سطحی و زیرسطحی در جهان مواجه هستیم، پایش مصرف آب از اهمیت بالایی برخوردار شده است و واحدهای فناور در تلاش هستند که دقت اندازهگیری خود را روز به روز افزایش داده و حتی کوچکترین دبی عبوری را نیز بسنجند.
یکی از جریانسنجهای مورد استفاده در جهان، جریانسنج یا کنتور الکترومغناطیس است که بهدلیل عدم وجود قطعات چرخنده و مکانیکی در آن، برای پایش آب مصرفی در صنایع مختلف از جمله کشاورزی استفاده میشود و عمر طولانیتری را تجربه میکند. آب خروجی از چاههای کشاورزی همراه ذرات جامد و ریز خواهد بود که موجب آسیب و خوردگی قطعات مکانیکی دوار و غیر دوار میشود و طبیعی است برای جریانسنجی این نوع سیالات باید از تجهیزاتی بهره برد که تا حد خوبی از قطعات مکانیکی استفاده نکرده باشند و کنتور الکترومغناطیس از این حیث برتری خاصی نسبت به دیگر کنتورهای مکانیکی مانند کنتور ولتمن دارد.
همچنین ارسال دادهها از راه دور و عدم نیاز به حضور فیزیکی نیروی انسانی یکی از مزایای هوشمندسازی است که امکان دریافت دادهها، ارسال دستورات، تحلیل و پایش مستمر میزان مصرف و ارائه خدمات دیگر را میسر میسازد. (مربوط به تیم تحقیقاتی آقای دکتر مهدی مقیمی)