1+

دانشجو

1

هیئت علمی

1+

دانش‌آموخته

1

آزمایشگاه

به سایت گروه هوافضا دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت خوش آمدید.

این گروه یکی از مجهزترین گروه‌های مهندسی هوافضا در کشور بوده که سالانه میزبان دانشجویان متعددی در مقاطع تحصیلی دکتری و کارشناسی ارشد می‌باشد. در حال حاضر این گروه شامل 8 عضو هیئت علمی اصلی و 9 عضو هیات علمی همکار از سایر گروه های دانشکده مهندسی مکانیک بوده، و همچنین 7 دانشجو در مقطع دکتری و 86 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در حال حاضر در این گروه در حال تحصیل هستند و حدود 260 دانشجو نیز در مقطع کارشناسی ارشد در این گروه فارغ­التحصیل شده‌اند. سالانه نیز حدود 35 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در این گروه آغاز به تحصیل می‌نمایند. فعالیت‌های اعضاء این گروه حوزه‌های گوناگونی را شامل می‌شود که از جمله‌ی آن می‌توان به فعالیت‌های آموزشی و هدایت پایان نامه‌های تحصیلی، انجام پروژه‌های تحقیقاتی، مشاوره‌های صنعتی، و انجام پروژه‌های صنعتی اشاره نمود.

این گروه شامل 6 آزمایشگاه تحقیقاتی در حوزه‌های مختلف است. محورهای آموزشی و تحقیقاتی فعال در این گروه شامل پیشرانش، ایرودینامیک، و سازه‌های هوافضایی است. نتیجه تحقیقات همکاران هیات علمی و آزمایشگاه‌های مذکور به صورت پیوسته در قالب ثبت اختراعات در مجامع ملی و بین‌المللی، انتشار کتب و مقالات علمی در مجلات معتبر ارائه شده، و همچنین انجام پروژه‌های صنعتی برای رفع مشکلات کشور و کمک به پیشبرد اهداف عالیه آن انجام می‌گیرد.
جلسات گروه با حضور اعضای اصلی و همکار، به صورت دو هفتگی و در روزهای شنبه، معمولاً از ساعت 13:30 الی 15:00 تشکیل می‌گردد که در آن تصمیمات آموزشی و پژوهشی مربوط به امور جاری گروه توسط همکاران گرفته می‌شود.

کامران دانشجو
مدیر گروه هوافضا

محورهای پژوهشی هوافضا

پیشرانش

این شاخه از مهندسی هوافضا به سیستم‌های تولید نیرو جهت حرکت در داخل یا بیرون از جو می‌پردازد و شامل تمامی سیستم‌هایی است که جهت تولید نیرو توسعه یافته‌اند. این سیستم‌ها در دیدگاه کلان بر اساس دیدگاه‌های مختلفی تقسیم بندی شده و به عنوان مثال از منظر منبع انرژی مورد استفاده، به سیستم‌های شیمیایی و غیرشیمیایی تقسیم می‌شوند که هر کدام از این دسته‌ها نیز به انواع متعددی تقسیم می‌شود. به عنوان نمونه در نوع شیمیایی، بسته به نحوه تامین اکسیژن مورد نیاز، سیستم‌های پیشرانش هواتنفسی و غیرهواتنفسی توسعه یافته، و مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در این شاخه، علوم مختلفی چون احتراق، ترمودینامیک، مکانیک سیالات و … در تحلیل، طراحی، و پیش بینی عملکرد سیستم‌های پیشرانش مورد بهره برداری قرار گرفته و نیز مبنای اصلی محتوای آموزشی هستند.

آیرودینامیک

این شاخه از مهندسی هوافضا به ساختار جریان اطراف یک جسم و محاسبه نیروها و گشتاورهای ناشی از جریان هوا حول جسم می‌پردازد. رژیم‌های مختلف حاکم بر اساس عدد ماخ جریان، در بخش‌های مادون صوت، مافوق صوت و ماورا صوت تقسیم بندی شده، که فیزیک حاکم بر جریان و روش‌های مطالعه آن در هر رژیم جریان، متفاوت است. همچنین مسائل مربوط به ایرودینامیک ناپایا که در برخی سیستم‌های کاربردی اهمیت زیادی دارد، در این شاخه مورد مطالعه قرار می‌گیرد. علوم مختلفی چون مکانیک سیالات، جریان آشفته، و دینامیک سیالات محاسباتی در تحلیل، طراحی و پیش بینی میدان جریان، مورد بهره برداری قرار گرفته و مبنای اصلی محتوای آموزشی این شاخه از مهندسی هوافضا است.

سازه

این شاخه از مهندسی هوافضا به اصول تحلیل و طراحی سازه‌های مورد استفاده در سیستم‌های هوافضایی می‌پردازد که با توجه به اهمیت کاهش وزن به عنوان یک معیار اصلی در این سیستم‌ها، پیچیدگی مضاعفی یافته است. استفاده از سازه‌های سبک، کامپوزیت‌ها، و مسائلی چون انتگراسیون مکانیکی و پیش بینی عمر قطعات، مواردی است که در این شاخه مورد توجه قرار می‌گیرد.

اعضای اصلی گروه هوافضا

فیلتر

اعضای همکار گروه هوافضا

دکتر فتح‌اله طاهری بهروز، استاد

تحمل آسیب و انسجام سازه‌های کامپوزیتی
مدلسازی خستگی کامپوزیت‌های زمینه پلیمری
مکانیک سازه‌های کامپوزیتی، هیبرید با آلیاژهای حافظه‌دار

دکتر مرتضی منتظری، استاد

شبیه‌سازی و کنترل سیستم‌های دینامیکی
توربین‌های گاز هوایی و صنعتی
خودرو و هواپیمای هیبرید الکتریکی

آزمایشگاه‌های آموزشی و پژوهشی

فهرست