آزمایشگاه پژوهشی آیرودینامیک و توربوماشین

به آزمایشگاه پژوهشی آیرودینامیک و توربوماشین خوش آمدید. آزمایشگاه پژوهشی آیرودینامیک و توربوماشین دانشگاه علم و صنعت ایران یکی از مجهزترین آزمایشگاه ها در نوع خود، در سطح کشور می باشد. این آزمایشگاه با دارا بودن تجهیزات و امکانات سخت افزاری ویژه، بستر مناسبی را برای انجام تحقیقات کاربردی و توسعه ای در حوزه آیرودینامیک و توربوماشین فراهم نموده است. مشاهده بیشتر

به آزمایشگاه پژوهشی آیرودینامیک و توربوماشین خوش آمدید. آزمایشگاه پژوهشی آیرودینامیک و توربوماشین دانشگاه علم و صنعت ایران یکی از مجهزترین آزمایشگاه ها در نوع خود، در سطح کشور می باشد. این آزمایشگاه با دارا بودن تجهیزات و امکانات سخت افزاری ویژه، بستر مناسبی را برای انجام تحقیقات کاربردی و توسعه ای در حوزه آیرودینامیک و توربوماشین فراهم نموده است. در حال حاضر تعداد قابل ملاحظه ای دانشجوی مقاطع تحصیلی دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی در این آزمایشگاه فعالیت می نمایند. همچنین چندین پروژه پژوهشی مرتبط با صنایع مختلف در این آزمایشگاه در حال انجام است.

دکتر رضا تقوی زنوز، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

پروژه‌های پژوهشی آزمایشگاه

طراحی و ساخت دستگاه آزمون کمپرسورهای محوری سرعت پایین

کمپرسور یکی از اجزای اصلی اکثر واحدهای توربین گاز می باشند. لذا تعیین عملکرد آن در پیش بینی عملکرد مجموعه توربین گاز بسیار حائز اهمیت است. طراحان موتور های توربین گاز تمایل زیادی برای به کارگیری کمپرسورهای محوری نسبت فشار بالاتر برای طبقات کمپرسور دارند، لکن بروز ناپایداری های جریان در کمپرسور از مهمترین عوامل محدودکننده نسبت فشار کمپرسور می باشند. در این رابطه شناخت ناپایداری های آیرودینامیکی می تواند به بهبود دامنه عملکرد  کمپرسورهای محوری و رفع موانع رسیدن طراحان به خواسته هایشان کمک نماید.

طراحی و ساخت دستگاه آزمون کمپرسور گریز از مركز

كمپرسورهای گریز از مركز بعداز كمپرسورهای پیستونی پرمصرف ترین كمپرسورها در صنایع می باشند؛ به ویژه به عنوان كمپرسور مورد استفاده در فرآیندها دررده اول قرار دارند. حال اگر به جای تعداد، ظرفیت و یا توان مصرفی معیار انتخاب قرار گیرد، كمپرسورهای گریز از مركز بالاترین سهم را در فرآیند تراكم گازها در صنایع به خود اختصاص می دهند. در طول سال های اخیر به لحاظ ابعاد نسبی كوچكتر و وزن كمتر (درمقایسه با كمپرسورهای پیستونی)، با رشد و توسعه صنایع، بكارگیری از این كمپرسورها در فرآیندها بیشترین توجه را به خود معطوف داشته است. پائین بودن بار وارده برروی فوندانسیون در این كمپرسورها موجب گردیده تا در نصب آن ها به فوندانسیون كوچكتر وسبكتری نیاز باشد.

اعضای آزمایشگاه

دکتر رضا تقوی

مدیر آزمایشگاه پژوهشی آیرودینامیک و توربوماشین های تراکم پذیر

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه

 مانومتر گازوئیلی

مانومتر گازوئیلی که برای اندازه گیری فشار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 تونل باد دمشی

تونل باد دمشی که عدد ماخ جریان هوا درمحدوده مادون صوت و جریان تراکم ناپذیر را براي جسم مورد آزمایش فرآهم می‌کنـد

ارتباط با آزمایشگاه پژوهشی آیرودینامیک و توربوماشین های تراکم پذیر 

تلفن: 77240540 (9821+) داخلی: 8908
taghavi@iust.ac.ir
تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، آزمایشگاه پژوهشی آیرودینامیک و توربوماشین های تراکم پذیر
فهرست