1+

محققان پسا دکتری

0

ارتباط با صنعت

0

فضاهای تحقیقاتی

1

آزمایشگاه‌های پژوهشی

به سایت دفتر فناوری و تعاملات صنعتی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران خوش آمدید.

امروزه یکی از مهم ترین چالش های کشور، ارتباط بین دانشگاه ها و صنعت است. ارتباط صنعت و دانشگاه در هر کشوری می تواند تأثیری تعیین کننده در رشد اقتصادی آنجا داشته باشد. وجود ارتباط قوی میان دانشگاه و صنعت یکی از مهمترین لازمه های کاربردی نمودن دانش در حوزۀ علوم می باشد و یکی از ابزارهای مهم تحقق این امر، دفاتر فناوری و تعاملات صنعتی دانشگاهی محسوب می شود. بدین منظور دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران، به عنوان اولین دانشکده مهندسی کشور، اقدام به تاسیس دفتر فناوری و تعاملات صنعتی در ساختار درونی خود کرده است تا بدین ترتیب با صنایع مختلف ارتباط نزدیک تری برقرار نماید. وظیفه دفتر فناوری و تعاملات صنعتی توسعه دانش و فناوری های نوین برای صنایع مختلف و ایجاد ارتباط با کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ مهندسی در رابطه با رشته تحصیلی دانشجویان می‌باشد. در حقیقت رسالت این واحد را می توان تحت عناوین اصلی تولید و انتقال فناوری‌ها، نوآوری ها و دانش های کاربردی طبقه بندی نمود. یکی از اهداف مهم در دانشگاه علم و صنعت ایران، همان طور که از نام آن پیداست، جهت دهی فعالیت های آموزشی-پژوهشی دانشگاهیان در‌ راستای رفع نیازهای اساسی کشور است. ناگفته پیداست که دانشکده مهندسی مکانیک، با توجه به نوع رشته و ارتباط تنگاتنگی که در تعریف مسائل و آموزش های علمی با صنعت دارد، نقش بسیار پر رنگی را در این حیطه ایفا می کند. به طور کلی ارتباط با صنعت، منجر به تعریف واقعی مسائل و جهت دهی پروژه ها، پایان نامه ها و مقالات برای رفع مشکلات واقعی کشور می شود و هم چنین تجارب گران قدر صنعتی و فرصت هایی چون مهارت آموزی و موقعیت های شغلی مناسبی را  با فراهم نمودن زمینه بازدید دانشجویان از کارخانجات و اعزام آنان برای گذراندن دوره کارآموزی در اختیار دانشگاهیان قرار می دهد. از طرف دیگر، صنعت نیز می تواند با روش شناسی و رویکرد علمی تر به حل مسائل خود بپردازد که نتیجه آن  افزایش بهروری و سود دهی بیش تر صنایع و کارخاجات کشور است و از همه مهم تر ارتباط با صنعت می تواند موتور تولید کشور را به راه اندازد.


دکتر محمد شهبازی

مدیر امور بین الملل، فناوری و تعاملات صنعتی

فرصت‌های شغلی

رشته مهندسی مکانیک از دیرباز به عنوان یکی از مرتبط ترین رشته ها با صنعت شناخته می شود. این مهم یک فرصت طلایی را در اختیار دانشکده مهندسی مکانیک جهت ارتباط بیشتر با صنایع و کارخانجات و هم چنین دانشجویان جهت تجربه یک فرصت شغلی کاملا صنعتی می گذارد. از این رو، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت با رصد فرصت های شغلی مناسب در این حوزه، تلاش می کند تا بهترین آن ها را به دانشجویان گرامی معرفی نماید و آن ها را از این طریق با کارفرمایان مرتبط گرداند.

یک مهندس مکانیک معمولا در شرکت ها، نیروگاه ها، کارخانه ها و یا سازمان های دولتی، خصوصی و نظامی و یا به صورت پروژه ای و آزاد کار می کند. مهندسین مکانیک در حوزه های تحقیقاتی، طراحی، تحلیل، کنترل، کنترل کیفیت، ساخت و تولید و یا حوزه های مدیریتی فعالیت می کنند. براساس نوع گرایش، فرصت های شغلی در مهندسی مکانیک به پنج گروه رو به رو تقسیم می گردد:

  • طراحی کاربردی
  • تبدیل انرژی
  • ساخت و تولید
  • بیومکانیک
  • هوافضا

 

یک مهندس مکانیک باید دانش و مهارت کافی در دروس مهندسی مکانیک که پایه ی آن ها ریاضیات و علم فیزیک است را داشته باشد. خلاقیت، قدرت طرح و حل مسئله، فنی بودن، روحیه کار تیمی، تسلط بر زبان انگلیسی و مخصوصا تسلط بر نرم افزارهای مورد نیاز آن گرایش و موقعیت شغلی مورد نظر از نیازمندی هایی است که یک واحد شغلی حرفه ای نیاز دارد.

معرفی فرصت‌های شغلی اخیر

میزخدمت فناوری

مراکز فناوری و نوآوری

فهرست