آزمایشگاه پژوهشی آکوستیک

به وبسایت آزمایشگاه آکوستیک خوش آمدید. آزمایشگاه آکوستیک دانشگاه علم و صنعت ایران با دارا بودن تجهیزات و امکانات سخت‌افزاری و نرم افزاری ویژه بستر مناسبی را برای انجام تحقیقات کاربردی و توسعه‌ای در حوزه کنترل صدا و ارتعاشات، آکوستیک سازه‌ای و حل مسائل برهمکنش متقابل سیالات و سازه فراهم نموده و در طول سال‌های اخیرخدمات قابل توجهی را به جامعه علمی ارائه کرده است. مشاهده بیشتر

به وبسایت آزمایشگاه آکوستیک خوش آمدید. آزمایشگاه آکوستیک دانشگاه علم و صنعت ایران با دارا بودن تجهیزات و امکانات سخت‌افزاری و نرم افزاری ویژه بستر مناسبی را برای انجام تحقیقات کاربردی و توسعه‌ای در حوزه کنترل صدا و ارتعاشات، آکوستیک سازه ای و حل مسائل برهمکنش متقابل سیالات و سازه فراهم نموده و در طول سال‌های اخیرخدمات قابل توجهی را به جامعه علمی ارائه کرده است.  همچنین وجود تجهیزات محاسباتی ویژه در کنار قابلیت‌های منحصر به ‌فرد در این حوزه فرصت مناسبی را جهت انجام پژوهش‌ها و ارائه خدمات به بخش‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و صنعتی مرتبط در سطح کشور فراهم آورده است.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌نژاد، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

پروژه‌های پژوهشی آزمایشگاه

تدوین و ارائه دانش فنی کاهش صدا و ارتعاش در خودرو

دلایل تولید ارتعاش نویز و سروصدا در خوردو می تواند از موتور، سیستم انتقال قدرت، سیستم اگزوز، تایرها،صدای ناشی از برخورد هوا با بدنه خودرو، ترمزها و … می باشد که این موارد یک به یک تحت بررسی قرار گرفته است. روش‌های کاهش و جلوگیری کننده ورود صدا و نویز به درون محفظه ی سرنشین خودرو که به بررسی روش های کاهش صدای حاصل از باد، صدای حاصل از حفره ها و سوراخ ها، صدای حاصل از باد در آیینه بیرونی پشت نما، صدای حاصل از برف پاککن ها، صدای حاصل در آنتن رادیو، صدای حاصل از اگزوز، و عملکرد عایق های صوتی که هر کدام باید مورد بررسی قرار بگیرد.

کاهش صدا در ایستگاه تقلیل فشار گاز ارومیه

در دنیای امروز صدا به ‌عنوان یکی از مهم‌ ترین آلاینده ‌های زیان آور در محیط زندگی و کار به شمار می‌آید. اثرات بهداشتی متعددی می‌تواند دراثر مواجهه طولانی مدت با ترازهای بیش از حد صدا در افراد مواجهه یافته ایجاد نماید. تاسیسات تقلیل فشار گاز درون شهری با افزایش مصرف گاز و کشش بار بیش از ظرفیت یکی از منابع آلودگی صدا محسوب می‌گردند. از این رو مطالعه حاضر با هدف ارزیابی صدای تولید شده توسط تاسیسات تقلیل فشارگاز و همچنین وضعیت عایق بندی بناهای ساختمانی محدود کننده آن‌ها و ارائه راهکار کنترلی- مهندسی مناسب جهت کاهش صدای شغلی و زیست محیطی در ایستگاه ‌های تقلیل فشار گاز شهر ارومیه انجام گرفته است.

اعضای آزمایشگاه آکوستیک

دکتر محمد هاشمی‌نژاد

مدیر آزمایشگاه پژوهشی آکوستیک

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه

صدا سنج دستی

صدا سنج وسیله ای است که به منظور اندازه گیری شدت صوت و نمایش مقدار اندازه گیری شده به کاربر بکار می رود. معمولا صدا سنج ها دارای یک میکروفون، پردازشگر الکترونیکی و صفحه نمایش می باشد.

آنالیزور فرکانس صدای دستی

در آناليز فركانسي تراز صدا در هر فركانسي اندازه گيري مي شود.

ارتباط با آزمایشگاه پژوهشی آکوستیک

 تلفن: 77240540 (9821+)  داخلی: 2936
 hashemi@iust.ac.ir
تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، آزمایشگاه پژوهشی آکوستیک
فهرست