آزمایشگاه پژوهشی انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین انرژی

 

به وبسایت آزمایشگاه پژوهشی انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین انرژی خوش آمدید. طی چند دهه گذشته تغییرات بسیار زیادی در بخش انرژی در جهان صـورت گرفته است و نتیجه آن بکارگیـری سیاستگذاری پایین آوردن شدت استفاده از انرژی های فسیلی و در کنار آن استفاده از منابع انرژی جدید است. مشاهده بیشتر

به وبسایت آزمایشگاه پژوهشی انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین انرژی خوش آمدید. طی چند دهه گذشته تغییرات بسیار زیادی در بخش انرژی در جهان صـورت گرفته است و نتیجه آن بکارگیـری سیاستگذاری پایین آوردن شدت استفاده از انرژی های فسیلی و در کنار آن استفاده از منابع انرژی جدید است. هدف تمامی این فعالیتها، بوجود آوردن فضایی با حداقل خطر برای محیط زیست است. در همین راستا کشورمان با تلاش بسیار گسترده و پیگیر، طرح های بسیاری را به مرحله اجرا درآورده است که از آن جمله، سیاستگذاری های بخش انرژی در زمینه صنعت است.

بهینه سازی سیستمهای انرژی در کشور یکی از اهداف اصلی برنامه توسعه می باشد. به همین منظور آزمایشگاه بهینه سازی سیستمهای انرژی در سال ۱۳۷۷ با هدف فعالیتهای علمی و پژوهشی و با همکاری جناب آقای دکتر سپهر صنایع وتعدادی از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری و با امکانات نرم افزاری و سخت افزاری تخصصی، از جمله نرم افزارهای شبیه سازی  و طراحی سیکل های حرارتی و نیروگاهی و سخت افزارهایی چون دستگاه اندازه گیری میزان گازهای حاصله از سوخت و احتراق و غیره کار خود را آغاز کرد. از جمله مواردیکه در دستور کار فعالیت این آزمایشگاه قرار دارد در زمینه محرک های اولیه و سیستمهای کارآمد تولید انرژی، مبدلهای حرارتی، سیستمهای بازیافت حرارت، تأسیسات حرارتی، برودتی و تهویه، مشعلها و سیستمهای احتراق و همچنین برنامه ریزی جهت استقرار سیستمهای مدیریت انرژی در بخش تولید می باشد. برگزاری کارگاه های تخصصی بهینه سازی برای مهندسین و دانشجویان در صنعت تأسیسات و نیروگاهها به منظور گسترش استفاده از برنامه ها و مدل سازی در بهینه سازی و ارتقاء بهره وری در صنعت تأسیسات و بخشهای نیروگاهی از جمله فعالیتهای این واحد است که ضمن تقویت فعالیت این آزمایشگاه با صنعت موجب توانمندیها و پیشرفتهای فناوری جدیدی در این حوزه در سطح ملی ایجاد نماید.

دکتر سپهر صنایع، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

پروژه‌های پژوهشی آزمایشگاه

بررسی و امکان سنجی استفاده از سیستمهاي CCHP در استان مازندران

بهینه سازی و مدیریت انرژی امروزه به عنوان یک منبع جدید انرژی شناخته می شود. در این میان یکی از مهمترین راهکارهای بهینه سازی انرژی انجام شده در کشورهای توسعه یافته که با هدف افزایش بازده تولید انرژی و استفاده بهینه از منابع سوخت با بازده کلی 75 تا 90 درصدصورت گرفته است، استفاده از تولید پراکنده همزمان برق و حرارت می‌باشد. فنآوریهای تولید همزمان برق و حرارت، برق و یا توان مکانیکی تولید نموده و حرارت اضافی را برای مصارف مختلف به صورت قابل ملاحظه ای بازیافت مینماید.سیستم های تولید پراکنده همزمان که به تولید انرژی الکتریکی در مقیاس های کوچک و در نزدیک محل مصرف می پردازند علاوه بر اینکه موجب کاهش اتلافات ناشی از توزیع و انتقال برق در شبکه می شوند موجب کاهش مصرف سوخت و در نتیجه کاهش آلودگی های زیست محیطی می گردنند.

تهیه نرم‌افزار انتخاب تجهیزات تهویه مطبوع در خودرو

دانش و آگاهی کافی در تمامی مشاغل امری ضروری می باشد . خصوصا اگر این مشاغل جزء حرف فنی و مهندسی باشد این امر از ضرورت بیشتری برخوردار است . یکی از زیر شاخه های مهندسی مکانیک ، مهندسی تاسیسات وتهویه مطبوع می باشد . هر چند که امروزه نرم افزارهای تهویه مطبوع به بازار روانه شده اند اما خلأ نرم‌افزار مناسب جهت انتخاب تجهیزات تهویه مطبوع در خودرو احساس می‌شد. نرم‌افزار حاضر مناسب برای شرکت‌های طراحی و ساخت سیستم‌های تهویه مطبوع در خودرو می‌باشد.

اعضای آزمایشگاه 

دکتر سپهر صنایع

مدیر آزمایشگاه انرژی های تجدیدپذیر و فناوری های نوین انرژی

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه

دستگاه آنالیز گاز Vario Plus

آنالیزور گازهاي احتراقی و خروجی دودکش ساخت MRU آلمان می‌باشد.

دستگاه تست قدرت

دستگاه اندازه‌گیري تمامی پارامترهاي الکتریکی شامل ولتاژها، جریانها، توانها، ضریب قدرت میزان عدم تعادل ولتاژ و جریان

ارتباط با آزمایشگاه پژوهشی انرژی های تجدیدپذیر و فناوری های نوین انرژی

 تلفن: 77240540 (9821+) داخلی: 2915
 sepehr@iust.ac.ir
تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، آزمایشگاه پژوهشی انرژی های تجدیدپذیر و فناوری های نوین انرژی
فهرست