آزمایشگاه پژوهشی شکل‌دهی فلزات

به آزمایشگاه پژوهشی شکل‌دهی فلزات خوش آمدید. آزمایشگاه پژوهشی شکل‌دهی فلزات دانشگاه علم و صنعت ایران با دارا بودن تجهیزات و امکانات سخت‌افزاری مناسب، شرایط مساعدی را برای انجام تحقیقات کاربردی و توسعه‌ای در حوزه فرآیند های شکل دهی و تکنولوژی تولید قطعات مختلف فلزی فراهم نموده است. مشاهده بیشتر

به آزمایشگاه پژوهشی شکل‌دهی فلزات خوش آمدید. آزمایشگاه پژوهشی شکل‌دهی فلزات دانشگاه علم و صنعت ایران با دارا بودن تجهیزات و امکانات سخت‌افزاری مناسب، شرایط مساعدی را برای انجام تحقیقات کاربردی و توسعه‌ای در حوزه فرآیند های شکل دهی و تکنولوژی تولید قطعات مختلف فلزی فراهم نموده است. در طول سال‌های متمادی این آزمایشگاه به منظور افزایش بهره‌وری، تولید قطعات با کیفیت مناسب، کاهش هزینه تولید،‌ بررسی و معرفی فرآیند‌های مختلف تولید محصولات فلزی خدمات قابل توجهی را به صنایع مختلف ارائه نموده است. وجود پرس های هیدرولیکی تناژ بالا و پرس های لنگ، دستگاه نورد با توان بالا و دستگاه‌های اندازه‌گیری خواص شکل‌دهی ورق‌های مختلف و امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جهت شبیه‌سازی فرآیند‌های شکل‌دهی پیچیده، فرصت مناسبی را جهت انجام پژوهش‌ها و ارائه خدمات به بخش‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و صنعتی مرتبط در سطح کشور فراهم آورده است. همچنین مطالعات در زمینه فرایندهای نوین از قبیلSPD جهت دستیابی به خواص مکانیکی برتر بطور گسترده در دست انجام است.

دکتر محمد صدیقی، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

پروژه‌های پژوهشی آزمایشگاه

طراحی و شبیه‌سازی قالب های فورج آلیاژهای آلومینیوم و تیتانیوم

فورجینگ به خانواده ای از فرآیند ها اطلاق می‌شود که با تغییر شکل پلاستیک به‌وسیله نیرو‌های فشاری موضعی اعمالی از طریق قالب‌ها، همراه است. تجهیز مربوطه می‌تواند به‌صورت، چکش، پرس یا ماشین های فورج کاری ویژه باشد. هر‌چند که تغییر شکل آلومینیوم می‌تواند در همه رژیم‌های دمایی انجام پذیرد (داغ، سرد، گرم یا دمای محیط) اما در اکثر عملیات‌های فورجینگ قطعه کار در دمایی بالاتر از دمای تبلور مجدد (350 تا 550 درجه سانتی گراد) قرار دارد. فورجینگ تقریباً بدون استثناء در مواردی کاربرد دارد که بایستی نیاز های بحرانی انتقال نیروی مکانیکی برآورده شود. قطعات فورج آلیاژ های آلومینیوم عمدتاً برای قطعات سازه ای در هواپیما ها و وسایل نقلیه زمینی استفاده می‌شوند؛ هر چند کاربرد های دیگری مثل هوزینگ ها، کیسینگ ها و اتصالات برای گستره وسیعی از سیستم های مکانیکی را نیز شامل می شوند. فورجینگ قطعاتی با یکپارچگی بالا تولید می‌کند چرا که این فرآیند ساختار متالوژیکی ماده را مرتب کرده، اصلاح کرده و یکنواخت می کند، عیب های ماده را که باعث شکست پیش‌رس می‌شود، از بین می برد و تضمین می کند که استحکام ماده در بالاترین سطح خود است.

اعضای آزمایشگاه

دکتر محمد صدیقی

مدیر آزمایشگاه پژوهشی شکل‌دهی فلزات

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه

دستگاه نورد

این دستگاه قابلیت تنظیم سرعت چرخش غلتک ها، و میزان درز بین غلتک ها برای رسیدن به ابعاد ورق مورد نظر را دارد.

دستگاه تراش و فرز CNC

این آزمایشگاه مجهز به دستگاه تراش و فرز CNC جهت ساخت قطعات پیچیده می‌باشد.

کوره‌ی عملیات حرارتی

این آزمایشگاه جهت انجام تست بر روی قطعات مجهز به کوره‌ی عملیات حرارتی می‌باشد.

ارتباط با آزمایشگاه پژوهشی شکل‌دهی فلزات

تلفن: 77240540 (9821+) داخلی: 2975
sedighi@iust.ac.ir
آدرس: تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، آزمایشگاه پژوهشی شکل‌دهی فلزات
فهرست