آزمایشگاه پژوهشی گاز مایع و کرایوجنیک

به وبسایت آزمایشگاه پژوهشی گاز مایع و کرایوجنیک خوش آمدید. فناوری کرایوژنیک (Cryogenic) یا تولید دماهای پائین – کمتر از 120 کلوین – در سال های اخیر کاربرد قابل توجهی در حوزه های مختلف علم و صنعت کسب نموده است.مشاهده بیشتر

به وبسایت آزمایشگاه پژوهشی گاز مایع و کرایوجنیک خوش آمدید. فناوری کرایوژنیک (Cryogenic) یا تولید دماهای پائین – کمتر از 120 کلوین – در سال های اخیر کاربرد قابل توجهی در حوزه های مختلف علم و صنعت کسب نموده است. در ایران نیز کاربرد آن در صنعت پالایش، مایع سازی، ذخیره سازی و انتقال گاز طبیعی به حالت مایع (LNG) از محورهای مطرح در برنامه ریزی های ملی می باشد. آزمایشگاه پژوهشی گاز مایع و کرایوژنیک، در سال 1387 به منظور فراهم نمودن محیطی جهت آشنایی بیشتر دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی با این حوزه پژوهشی، هدایت پایان نامه ها و گشایش باب تحقیقات در این راستا، ایجاد گردید. از جمله فعالیت های بعمل آمده در این آزمایشگاه می توان به شناخت عملکرد و بهینه سازی تئوریک چرخه های مختلف تولید گاز طبیعی مایع شده اشاره نمود. همچنین بررسی، تحلیل و بهینه سازی مبادله گرهای حرارتی بکار گرفته شده در این چرخه ها مانند مبادله گر حرارتی مارپیچی (SWHE) و یا مبادله گر حرارتی صفحه پره (PFHE) ، تحلیل پدیده Roll-Over در مخازن ذخیره LNG و نیز تحلیل روابط ترمودینامیکی گاز طبیعی از جمله سایر موارد قابل ذکر است.

دکتر حمید صفاری، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

پروژه های پژوهشی آزمایشگاه

تحلیل و بهینه سازی حرارتی SWHE و PFHE

امروزه تحليل پينچ به عنوان يکي از مهم ترين ابزارهاي انتگراسيون حرارتي، جهت هدف گذاري و طراحي فرآيندهاي پالايشگاهي به کار برده مي شود. امکان سنجي به کارگيري پمپ حرارتي در يک فرآيند جداسازي از جمله مواردي است که مي توان با استفاده از اين تکنولوژي به آن دست يافت. اصولا يک پمپ حرارتي به عنوان دستگاهي جهت بازيافت حرارت عمل مي کند، به طوري که با دريافت مقداري انرژي، حرارت اتلافي دما پايين فرآيند را به يک حرارت مفيد با دمايي بالاتر تبديل مي نمايد.

تحلیل پدید ه Roll-over در مخازن ذخیره ال ان جی

پدید ه Roll-over در مخازن ذخیره ال ان جی به انتشار سریع بخار LNG از مخزن ذخیره سازی ناشی از طبقه بندی اشاره دارد.پتانسیل Roll-over زمانی به وجود می آید که دو لایه جداگانه با چگالی متفاوت (به دلیل ترکیبات LNG متفاوت) در یک مخزن وجود داشته باشد.

اعضای آزمایشگاه

دکتر حمید صفاری

مدیر آزمایشگاه پژوهشی گاز مایع و کرایوجنیک

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه

انجام آزمون‌های هیدرودینامیک و انتقال حرارت در‌خصوص مبادله گرهای حرارتی و اجزاء آن‌ها

دینامیک سیالات محاسباتی برای بررسی هیدرودینامیک جریان و انتقال حرارت اطراف ذرات کاتالیستی در رآکتورهای پلیمریزاسیون اولفینها در فاز گاز استفاده شده است . هیدرودینامیک جریان از حل معادلات ناویر – استوک و توزیع دما از حل معادله انرژی محاسبه می گردند.

دوربین پر‌سرعت جهت عکس‌برداری از وضعیت جریان‌های دوفازی در شرایط مختلف ازجمله به‌هنگام جوشش

با استفاده از عکس‌برداری پرسرعت و تکنیک پردازش تصویر تشکیل میکرو- نانو حباب در لوله ونتوری مورد بررسی قرار میگیرد. برای این منظور دو نمونه لوله ونتوری با ابعاد مختلف از جنس پلکسی‌گلس که سبک و شفاف است ساخته شده و با دبی‌های مختلفی از جریان آب مورد آزمایش قرار میگیرد. پس از تزریق هوا به داخل لوله ونتوری، با استفاده از دوربین با سرعت بالا از جریان دوفازی عبوری از داخل لوله ونتوری عکس‌برداری می شود

انجام آزمون جوشش و تقطیر

یکی از مهم‌ترین و متداول‌ترین روش‌های جداسازی تقطیر است و اساس آن بر توزیع اجزا بین دو فاز مایع و گاز بنیان گذاشته شده‌است. زمانی که دو ماده‌ای که میخواهیم از یکدیگر جدا کنیم، مایع و در یکدیگر امتزاج‌پذیر باشند، می‌توان به کمک تقطیر این دو ماده را از یکدیگر جدا کرد، البته باید نقطه جوش این دو ماده با یکدیگر اختلاف زیادی داشته باشند.

ارتباط با آزمایشگاه پژوهشی گاز مایع و کرایوجنیک

تلفن: 77240540 (9821+) داخلی: 2919
saffari@iust.ac.ir
آدرس: دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران، آزمایشگاه پژوهشی گاز مایع و کرایوجنیک
فهرست