سمینار آشنایی با ربات های چهارپا

سمینار آشنایی با ربات های چهارپا توسط انجمن علمی مهندسی مکانیک با همکاری انجمن های رباتیک و طراحی صنعتی دانشگاه علم و صنعت ایران در روز 24 بهمن ماه سال 1401 برگزار شد که سخنران محوری این رویداد دکتر محمد شهبازی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران، بودند.

پیشرفت در زمینه فناوری‌های خودکار و هوش مصنوعی سبب جهشی ناگهانی در ساخت ربات‌ چهارپا و ربات‌های زیستی شده است. ربات‌ چهارپا در مقایسه با ربات‌های دو پا سرعت و پایداری بیشتری دارند. ربات‌های چهارپا به سادگی راه‌پله را می‌پیمایند، بارهای سنگین را حمل می‌کنند،‌ می‌پرند، می‌جهند و مناطق صعب‌العبور و ناشناخته را شناسایی می‌کنند. به همین دلیل در محیط‌های صنعتی امکانات جدیدی در اختیار مهندسین قرار می‌دهند. ربات‌های چهارپا طیف وسیعی از امور را در محیط‌های خطرناک انجام می‌دهند. این کارهای پیش از این توسط انسان انجام می‌شد. از کنترل از راه دور ربات در محیط‌های خطرناک تا شناسایی یک مکان ناآشنا و پیچیده، ربات‌های چهارپا قابلیت بالایی در انجام امور سخت، خطرآفرین و زیان بار (برای سلامتی انسان) دارند بدون اینکه سلامت انسان را به خطر بیندازند.