هفدهمین دوره مسابقات ملی ربوکاپ آزاد ایران به همت ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان کمیته ملی ربوکاپ آزاد ایران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در تاریخ 6 لغایت 8 اردیبهشت ماه 1402 در 14 لیگ نظیر: لیگ‌ انسان نمای کوچک، دموی دانش آموزی، ربات های سرویس‌رسان در کار، ربات پرنده، خودرو خودران، شبیه سازی سه بعدی فوتبال، شبیه سازی دو بعدی فوتبال، شبیه سازی فوتبالیست دوبعدی- استارتر، شبیه سازی امدادگر و ربات مجازی امدادگر برگزار شد. در این دوره از مسابقات 214 تیم از 10 کشور مختلف شرکت کرده بودند.

تیم رباتیک انجمن علمی دانشگاه علم و صنعت ایران که یک انجمن بین رشته ای می‌باشد، متشکل از 6 نفر از دانشجویان دانشکده مهندسی مکانیک و دانشکده مهندسی برق، موفق به کسب مقام اول بخش چالش های فنی در لیگ خودروهای خودران شدند.

 دانشجویان دانشکده مهندسی مکانیک: آقایان امیرحسین اسدی، نوید نیک سرشت، اشکان قربانیان

تاریخچه ربوکاپ آزاد ایران

تیم های ایرانی از سال ۱۳۸۲ از جمله فعال ترین تیم های ربوکاپ بوده اند. تعداد تیم های ایرانی سال به سال رو به افزایش بوده است. بنابرین زمان آن فرارسیده بود که مسابقات ربوکاپ در ایران به صورت آزاد برگزار گردد. همچنین با توجه با افزایش چمشگیر تیم های متقاضی شرکت در مسابقات جهانی ربوکاپ مسابقات آزاد در آینده تبدیل به مسابقات مقدماتی مسابقات جهانی ربوکاپ خواهند شد. مسابقات ربوکاپ آزاد ایران محلی برای آماده سازی و تقویت تیم ها جهت شرکت در مسابقات جهانی می باشد. به علاوه اینکه تیم های نوپا این فرصت را پیدا می نمایند تا از تجربیات تیم های دیگر استفاده نمایند و بیشتر با این مسابقات آشنا شوند.

ربوکاپ يا جام جهانی رباتها، يک پروژه بين المللی برای ارتقای هوش مصنوعی، رباتيک و ديگر زمينه های مرتبط است. فدراسيون جهانی ربوکاپ در تلاش است تا با طرح مسئله ای استاندارد که دامنه گستره آن تمامی فن آوری های موجود را به مشارکت و آزمون فرا می خواند به پرورش تحقيقات هوش مصنوعی و ربات های هوشمند بپردازد. ربوکاپ بازی فوتبال را با هدف ايجاد ابتکاراتی برای مسائل اساسی اجتماعی و صنعتی به عنوان محور اصلی تحقيقات خود انتخاب کرد. هدف نهايی ربوکاپ تشکيل يک تيم کاملا هوشمند از ربات های انسان نما است که در سال ۲۰۵۰ برابر تيم قهرمان جام جهانی فوتبال به پيروزی دست يابد. برای اين که يک تيم از ربات ها در واقع بتوانند فوتبال بازی کنند، فن آوری های گوناگونی بايد دخيل شوند. از جمله اصول طراحی عامل های خودکار، همکاری چند عامله، استفاده از استراتژی، تحليل و استدلال زمان واقعی و ترکيب حسگرها. ربوکاپ محلی است برای آزمون يک تيم از ربات های هوشمند پرسرعت در محيطی پويا. ربوکاپ همچنين چارچوبی را برای تحقيق در جنبه های نرم افزاری خود فراهم کرده است. يکي از کاربردهای اصلی فن آوری های ربوکاپ جستجو و نجات در زمان وقوع بلايای طبيعی از جمله زلزله در مقياس وسيع است. ربوکاپ، پروژه امداد ربوکاپ را به جهت ارتقای تحقيقات در زمينه مسائل اساسی اجتماعی شروع کرد و از اهداف اصلی آن استفاده مفيد از فن آوری برای کاهش خسارات جانی ناشی از وقوع بلايای طبيعی است.

این موفقیت ارزشمند را به ایشان تبریک گفته و برایشان توفیقات روزافزون آرزومندیم.

1402/02/19

خبرهای اخیر


فهرست