آزمایشگاه پژوهشی سیستم‌های تولید پایدار

به وبسایت آزمایشگاه پژوهشی سیستم‌های تولید پایدار خوش آمدید. آزمایشگاه پژوهشی سیستم‌های تولید پایدار با رویکرد گسترش بسترهای پژوهشی پیرامون فاکتورهای اثرگذار بر تولید مانا و پایدار در صنعت، از ابتدایی‌ترین مراحل تولید مشتمل بر طراحی مفهومی مشاهده بیشتر

به وبسایت آزمایشگاه پژوهشی سیستم های تولید پایدار خوش آمدید. آزمایشگاه پژوهشی سیستم های تولید پایدار با رویکرد گسترش بسترهای پژوهشی پیرامون فاکتورهای اثرگذار بر تولید مانا و پایدار در صنعت، از ابتدایی ترین مراحل تولید مشتمل بر طراحی مفهومی و انتخاب روش و ابزار تولید مناسب گرفته تا مراحل انتهایی و پس از تولید همچون تجهیزات و سامانه های پایش وضعیت و سلامت ماشین آلات تولید و ابزارآلات و محصول نهایی و تکنیک های مدرن کنترل کیفیت با در نظر گرفتن عوامل پیرامونی همچون محیط زیست و شبکه تولید پایدار، …، با همکاری تعدادی از اساتید دانشگاه و جمع وسیعی از متولیان صنعت آغاز به کار کرد.

دکتر بهنام داودی، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

پروژه‌های پژوهشی آزمایشگاه

ابزارآلات ماشین کاری، ساخت و تولید

تمامی لوازم و محصولاتی که ما در اطراف خود مشاهده می کنیم و از آن ابزار و وسایل استفاده می کنیم از یک قالب و شکل و فرم تشکیل شده است. اکثر لوازمی که ما مورد استفاده قرار می دهیم از جنس پلاستک و یا از جنس فلز های گوناگون می باشد که با روش های متفاوتی درست شده است. حال این گونه ابزار و وسیله ها چگونه ساخته و تولید انبوه می شود؟ در طول تاریخ از قالب ها برای ساخت انواع ابزار ها و سلاح ها استفاده شده و از قالب های ساخت شمشیر گرفته تا قالب های ساخت ادوات کشاورزی، همواره از قالب برای ساخت ابزار ها و سلاح ها در تعداد بالا استفاده شده است.

ساخت به کمک کامپیوتر

این تکنولوژی با استفاده از توصیف رایانه‌ای و رایانه‌های مرتبط با دستگاه‌های ساخت محصول، مسیر ساخت را طرح‌ریزی و کنترل کرده و به پیش می‌برد. یکی از مهم‌ترین سطوح ساخت به کمک رایانه،  NC می‌باشد که توسط دستورهای برنامه‌ریزی شده به کنترل ماشین ابزار در برش، فرز، کوبیدن، پرچ کردن و … می‌پردازد. واژه CAM مرحله‌ای است که در آن روش ساخت مورد بررسی قرار می‌گیرد و توسط نرم‌افزارهای خاص کدهایی به نام جی کد (G-Cod) به دستگاه می‌فهماند که چه مراحلی را برای ماشین‌کاری باید طی کند که شامل مراحل خشن کاری و فینیشینگ است و توسط استراتژی‌های به خصوص صورت می‌گیرد.

طراحی به کمک کامپیوتر

نرم‌افزارهای طراحی رایانه‌ای، به نرم‌افزارهایی اطلاق می‌شود که کار ایجاد و ویرایش شکل‌ها را به کمک رایانه انجام می‌دهند. امروزه بیشتر نرم‌افزارهای طراحی به کمک رایانه، نه تنها توانایی ایجاد و ویرایش نقشهٔ دوبعدی و سه‌بعدی قطعات را دارند، بلکه توانایی وارسی (تحلیل) قطعات از‌نظر مسائل تنش، گرما و مسائل مکانیکی با استفاده از روش المان محدود را دارند.

اعضای آزمایشگاه 

دکتر بهنام داوودی

مدیر آزمایشگاه سیستم های تولید پایدار

دکتر سید علی نیکنام

عضو آزمایشگاه سیستم های تولید پایدار

دکترمجید رجبی

عضو مدیر آزمایشگاه سیستم های تولید پایدار

دکتر رضا معدولیت

عضو آزمایشگاه سیستم های تولید پایدار

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه

اسیلسکوپ

در اُسیلوسکوپ، دامنۀ سیگنال در نموداری دوبُعدی نمایش داده‌می‌شود که محور افقی، زمان و محور عمودی، مقدار ولتاژ است. از اسیلوسکوپ برای نمایش دقیق شکل موج استفاده می‌شود. علاوه بر دامنه، اندازه‌گیری دیگر پارامترهای سیگنال مانند عرض پالس، دوره تناوب و فاصله زمانی دو رویداد در سیگنال (مانند وقوع دو پیک) نیز بر روی نمایش‌گر اسیلوسکوپ ممکن است.

دوربین ترموگرافی

دوربین ترگرافی یک دماسنج غیرتماسی است و  با نام‌های مختلفی از جمله دوربین حرارتی مادون قرمز، آنالیز ترموگراف دار، ترموویژن، گرمانگار و  تصویربردار حرارتی نیز شناخته می شود. یـک تصویـر مـادون قرمـز از ثبت اثر امواج مادون قرمز منتشـر شـده از جسـم کـه بـا عبـور از میـدان دیـد دوربیـن و لنـز مخصـوص آن بـر روی سنسـور یـا فیلـم مـادون قرمـز منتقـل میشـود، بـه وجـود می آید.

تجهیزات آنالیز ارتعاشی و تست مودال

مطالعه تجربی رفتار دینامیکی سازه هدف اصلی در آنالیز مودال میباشد. اگر چه پیشرفت چشمگیری درتوسعه روش‌های تحلیلی و عددی در حوزه ارتعاشات حاصل شده است، اما اندازه‌گیری‌های تجربی در بسیاری از موارد امری غیر قابل جایگزینی است.

ارتباط با آزمایشگاه پژوهشی سیستم های تولید پایدار

تلفن: 77240540 (9821+) داخلی: 8911
bdavoodi@iust.ac.ir
آدرس: تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک- آزمایشگاه پژوهشی سیستم های تولید پایدار
فهرست