آزمایشگاه پژوهشی خستگی و شکست

آزمایشگاه خستگی و شکست در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران، یکی از باسابقه­‌ترین و مجهزترین آزمایشگاه‌­ها در نوع خود در کشور می‌­باشد که با دارا بودن توانمندی­‌ها و تجهیزات تخصصی لازم مشاهده بیشتر

به وبسایت آزمایشگاه پژوهشی آزمایشگاه خستگی و شکست خوش آمدید. خستگی و شکست در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران، یکی از باسابقه­‌ترین و مجهزترین آزمایشگاه‌­ها در نوع خود در کشور می­‌باشد که با دارا بودن توانمندی­‌ها و تجهیزات تخصصی لازم، فضای مناسبی را جهت انجام تحقیقات و پروژه‌های محاسباتی و تجربی در حوزه مکانیک شکست مواد مهندسی و تخمین عمر قطعات و سازه‌های صنعتی مختلف فراهم آورده است. این آزمایشگاه مجهز به انواع دستگاه‌های موردنیاز جهت انجام آزمایش‌­های مختلف در زمینه تحلیل تنش، تخمین عمر و مکانیک شکست، مانند دستگاه تست کشش یونیورسال، دستگاه تست خستگی سروو-هیدرولیک، دستگاه تست خزش، دستگاه فتوالاستیسیته، دستگاه تست پیچش و غیره و همچنین تجهیزات و امکانات محاسباتی مناسب جهت مدلسازی با نرم­افزارهای اجزای محدود می­ باشد. تجربیات و تجهیزات موجود در آزمایشگاه، زمینه مساعدی را برای همکاری با بخش­‌های مختلف آموزشی و پژوهشی و همچنین ارتباط با صنعت، در راستای اجرای پروژه­ها و تحقیقات موردنیاز در کشور در زمینه مکانیک شکست، تخمین عمر قطعات و سازه­های مهندسی، تحلیل واماندگی مکانیکی در قطعات صنعتی، تحلیل اجزای محدود کاربردی و تعیین خواص مکانیکی مواد مهندسی ایجاد نموده است.

، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

پروژه‌های پژوهشی آزمایشگاه

طراحی وساخت یدک شخم زن تیلر

یكي از مراحل توليد برنج آماده‌كردن زمين براي كشت است كه شامل دو مرحله شخم عميق و غير عميق و يك مرحله تسطيح مي‌باشد و با توجه به شرايط و ويژگي‌هاي اراضي كشت برنج، تيلر، ماشين شخم‌زني مناسب و رايج است كه با وزن كم، علاوه بر قابليت حركت در زمين‌هاي آبي شاليزارها، سبب فشردگي خاك اين اراضي نيز نمي‌شود. در بيان مزاياي اين يدك به مواردي چون عدم نياز به راه رفتن كاربر در زمين كشاورزي در موقع شخم‌زني و عمليات تسطيح به منظور ممانعت از ايجاد صدمات و جراحات به كاربر و افزايش راحتي كاربر در موقع شخم‌زدن و نيز افزايش سرعت عمليات شخم‌زني، تلفيق دو عمليات شخم و تسطيح زمين و در نتيجه كاهش زمان و هزينه لازم، بهينه كردن وزن مجموعه يدك، به منظور سهولت جابجايي و كاهش هزينه‌هاي ساخت جهت كاهش هزينه كلي اشاره كرد.

طراحی و ساخت آب‌پاش زراعی مکانیکی با مکانیزم ضربه‌ای

طراحی و ساخت آب پاش زراعی مکانیکی با مکانیزم ضربه ای برای آب‌یاری سطوح چند ضلعی مورد ارزیابی قرار گرفته‌است. با‌توجه به اهمیت مصرف بهینه آب و محدودیت‌های موجود در آب پاش‌های زراعی ، آب پاشی طراحی و ساخته‌شده‌است که بتواند سطوح چند ضلعی را آب‌یاری کند. سیستم عملکرد آب‌پاش به این صورت می‌باشد که با تغییر زاویه دوران آب پاش، زاویه نازل خروجی و در نتیجه برد آن تغییر می‌کند. از یک بادامک قابل تنظیم جهت تعیین زاویه نازل خروجی استفاده‌شده‌است . آب پاش در نرم‌افزار CATIA با‌توجه به استاندارهای موجود از‌جمله فشار کاری آبیاری ، طراحی و مدل سازی‌شده‌است  نمونه اولیه بر اساس فرضیات اولیه ساخته و نتایج آب پاش طراحی و ساخته‌شده رضایت‌بخش‌ بوده‌است .

اعضای آزمایشگاه خستگی و شکست

دکتر مجید‌رضا آیت‌اللهی

مدیر آزمایشگاه پژوهشی خستگی و شکست

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه

دستگاه تست کشش

آزمون کشش یکی از آزمون‌های مخرب است که نمونه تحت نیروی کششی تک بعدی تا نقطه شکست قرار می‌گیرد و این درحالیست که ازدیاد طول نیز به‌صورت همزمان با نیروی اعمالی (بار اعمالی) ثبت می‌شود.

دستگاه تست پیچش

این دستگاه برای بررسی رابطه بین گشتاور پیچشی و زاویه پیچش و محاسبه مدول برشی نمونه های با جنس های مختلف کاربرد دارد.

ارتباط با آزمایشگاه پژوهشی خستگی و شکست

تلفن: 77240540 (9821+) داخلی: 8922
m.ayat@iust.ac.ir
 تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، آزمایشگاه پژوهشی خستگی و شکست