دانشکده مهندسی مکانیک یکی از با سابقهترین دانشکدههای مهندسی کشور و نیز یکی از اولین دانشکدههای دانشگاه علم و صنعت است. طبعاً تاریخ این دانشکده با تاریخ مهندسی کشور عجین است و دیدن تاریخ آن، انسان را با سوابق تاریخ مهندسی در کشور آشنا میسازد. دانشکده مهندسی مکانیک در طول تاریخ خود، فراز و نشیبهای بسیاری داشته است و لحظات شاد و غم انگیز زیادی را از سر گذرانده است. مجموعه این لحظات و فراز و نشیبها، دانشکده مهندسی مکانیک را در این نقطه قرار داده است که به آن ببالد و البته به آیندهی روشن خود کاملاً امیدوار باشد.
کنفرانسها و سمینارها
دانشکده مهندسی مکانیک، هرساله میزبان برگزاری کنفرانسها و سمینارهای ملی و بینالمللی مختلفی است. برخی از این همایشها، به صورت سالانه یا دوسالانه برگزار میگردد که در واقع دانشکده مهندسی مکانیک، خود متولی برگزاری آنان است. برخی دیگر توسط انجمنهای تخصصی دیگر برگزار میگردد که در این بین، دانشکده فقط میزبان برگزاری آنان است. کنفرانس دوسالانه X-Mech یا مکانیک تجربی، کنفرانس سالانه توربین گازی، کنفرانس هیدرودینامیک کاربردی، و کنفرانس انرژیهای تجدیدپذیر از مواردی است که طی سالیان گذشته در دانشکده برگزار شدهاند.
کادمان
دانش آموختگان دانشکده مهندسی مکانیک، تاریخ گویای دانشکده هستند که بصورت سرمایههای ارزشمند انسانی در جامعه منشاء اثر هستند. در حقیقت آنچه خروجی واقعی دانشکده است، فارغ التحصیلان دانشکده هستند. کادمان، انجمن دانش آموختگان دانشکده مهندسی مکانیک است که جهت ارتباط فارغ التحصیلان با دانشکده تشکیل شده است.
دانشجویی
فعالیتهای دانشجویی در دانشکده مهندسی مکانیک، بسیار مهم و حایز اهمیت هستند و نشان از پویایی سرشار دانشکده دارد. زندگی دانشجویی در محیط دانشکده، همواره نوید حیات و زندگی را میدهد و نگاه به افق آینده را در دانشکده نشان میدهد.
یادبود دکتر احمدیان
آقای دکتر حمید احمدیان استاد برجسته دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران بودند که متخصص در حوزه ارتعاشات و آنالیز مودال بودند. ایشان مؤسس و رئیس پردیس شماره ۲ دانشگاه علم و صنعت و از موسسان انجمن اکوستیک و ارتعاشات ایران بودند. ایشان از سال ۱۳۷۵ شمسی به عضویت هیئت علمی در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان استادیار درآمدند و در سال ۱۳۸۵شمسی به مرتبه استادی نایل آمدند.
دکتر احمدیان در روز جمعه، ۲۲ مرداد سال ۱۴۰۰، پس از چند روز مبارزه با بیماری کرونا به دیار باقی شتافتند و جامعه علمی و مهندسی کشور را در سوگ نشاندند؛ پیکر ایشان در قطعه نام اوران بهشت زهرا به خاک سپرده شد. روحش شاد و یادش تا ابد گرامی باد!