آزمایشگاه پژوهشی تستهای غیرمخرب
آزمایشگاه تستهاي غيرمخرب دانشگاه علم و صنعت ایران یکی از مجهزترین آزمایشگاهها در نوع خود در سطح کشور میباشد. مشاهده بیشتر
آزمایشگاه تستهاي غيرمخرب دانشگاه علم و صنعت ایران یکی از مجهزترین آزمایشگاهها در نوع خود در سطح کشور میباشد. این آزمایشگاه با دارا بودن تجهیزات و امکانات سختافزاری کافي امکان انجام غالب تستهاي غيرمخرب متداول نظير تست امواج فراصوتي، تست مايع نافذ، تست ذرات مغناطيسي، سختي سنجي را فراهم مي سازد. اين آزمايشگاه با دارا بودن سنسورهاي فراصوتي در رنج هاي فرکانسي مختلف، امکان شناسايي و مانيتورينگ قطعات با جنس و ريز ساختار مختلف را فراهم مي سازد.
دکتر محمد ریاحی، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران
اندازهگيري تنش پسماند سطحي ناشي از جوش FSW با استفاده از تجهيزات تست فراصوتي
ارزیابی تنش پسماند یک ابزار مهمی نیز برای کنترل فرآیند، کنترل کیفی، ارزیابی طراحی و آنالیز نقص می باشد. چون این تنش ها می توانند پیامدهای مهمی روی عمکلرد اجزاء و قطعات مهندسی داشته باشند و همچنین تأثیر زیادی روی خوردگی، مقاومت شکست، خزش و … دارا میباشند. لذا کاهش و کم کردن این تنش ها مطلوب می باشد. از این رو تنش های پسماند در اتصالات جوشکاری شده عمدتاً توسط عملیات حرارتی یا توسط تنش مکانیکی کاهش می یابد.
عيب يابي و پايش وضعيت قطعات فلزي و کامپوزيتي با بکارگيري امواج هدايت شده
با استفاده از روشهای پردازش سیگنال، ضمن بررسی تجربی رفتار انتشاری امواج فراصوت هدایت شده، در یک ورق کامپوزیتی از جنس پلیمر تقویت شده با الیاف شیشه، نسبت به تحلیل تغییرات سیگنال امواج اقدام شده است. ابتدا با طراحی مسیرهای متعددِ انتشار امواج، بر اساس شبکهای از مبدلهای پیزوالکتریک با نقش دوگانه محرک و حسگر، سطح ورق به چهار ناحیه شامل نواحی سالم، دچار تورق، شکاف و سوراخ تقسیم شد. در ادامه با تعریف دو نوع شاخص خرابی، ذیلِ مفاهیم تبدیل موجک، اقدام به استخراجِ ویژگی از سیگنالهای مرتبط با هر یک از نواحی چهارگانه در قالب 40 مسیر و 9 وضعیت مقایسهای گردید. در نهایت تاثیر هر یک از انواع خرابیها بر روی سیگنال امواج، در قالب بررسی مقادیر عددی شاخصهای خرابی، در حوزه مشترک زمان و فرکانس، تحت مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان میدهد، تغییرات رفتار امواج، متاثر از وجود خرابی در سازه که در تفاوت مقادیر عددی شاخصهای خرابی آشکار میگردد، موجب شناسایی و تمایز عیوب گوناگون در سازه ورقی کامپوزیتی شده و جایگزینی مقرون به صرفه و مناسب برای آزمونهای غیرمخربِ متداول است.
این روش سختی سنجی با اثر گذارنده فرورونده می باشد و نسبت به سختی سنج پرتابل ضربه ای (ساچمهای) دقت بالاتری دارد.
تست ذرات مغناطیسی (MT) یکی از تست های غیر مخرب است که به طور گسترده برای شناسایی عیوب سطحی و زیر سطحی در صنعت استفاده می شود.
ارتباط با آزمایشگاه پژوهشی تستهای غیر مخرب
تلفن: (9821+)77240540 داخلی: 2926 | |
riahi@iust.ac.ir |
|
تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، آزمایشگاه پژوهشی تستهای غیر مخرب |